Smiling Mountain


Åsa Nyström
Yoga & Hälsa

Introduktion

 

 


Hälsoresor till
Indien

Yogaretreats

 

Åsa Nyström
Kontakt

 

 

 

Nyhetsbrev

Självutveckling Österlen (För lokal kursinformation)

Nyhetsbrev Självutveckling (Artiklar, tips, mm)


[Bild - Åsa Nyström]

Åsa Nyström


Resefakta

 • Avresa från Sverige, ankomst på morgonen nästa dag. Hemresa till Sverige hemkomst samma dag.
 • Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägg. Men vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delat dubbelrum om så önskas. Om du slutligen placeras i delat dubbelrum tas enkelrumstillägget bort och återbetalas om betalning skett.

 • Enkelrumstillägg: Se de aktuella resfakta hos Inshape Travel

 • Ingår i priset: 
  - 14 dagars logi i enkla strandhyddor, så kallade huts/dubbelrum. 
  - Helpension v1/halvpension v2 med välsmakande vegetarisk kost.
  - Inledande konsultation med ayurvedisk läkare och kostråd. 
  - 7 dagars ayurvedabehandlingar i form av massage och kosttillskott. 
  - Yoga varje dag. 
  - Workshops och meditationer.
  - Utflykt på havet för att titta efter delfiner. Se de aktuella resfakta hos Inshape Travel
 • Ingår ej i priset: Flygresan, dricks (vilket är en del av kulturen att ge till personalen där man bor och äter).

 • Resväg:  Flyg till Goa. Det tar ca 90 minuter från flygplatsen till boendet. 

 • Pass och visum:För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om visum påwww.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

 • Internet och mobiltäckning finns, men du rekommenderas att vara frånkopplad så mycket som möjligt under din Indien-vistelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resa till Goa

Följ med oss till ett indiskt paradis

Goa shapora river med palmer


NÄSTA RESA INPLANERAD MARS 2016

(Upplägg i stora drag enl. nedan. Mer exakta resfakta, datum och priser finns hos Inshape Travel)


Njutning för kropp och själ med yoga, ayurveda och meditation i Goa

Välkommen till ett paradisiskt äventyr i yogans hemland! Du bor i en enkel palmhydda nära stranden, med himmel, hav och naturen som grannar. Senare i ett lite bekvämare eko-hus omgiven av grönska, även här nära stranden. Med yoga, ayurvedabehandlingar, meditation, utflykter och renande vegetarisk mat får du möjlighet att rensa ut i både kropp, sinne och själ. Samtidigt får du möjlighet att stifta bekantskap med den färgrika indiska kulturen på ett mjukt sätt, i tryggt sällskap i Goa, som brukar kallas "India Light". 

Strand-båtar-o-blomma-goa
Photo: Kumaravel


Yoga har sitt ursprung i Indien, många tusen år tillbaka i tiden. Den är det äldsta systemet i världen för personlig utveckling som inbegriper kropp, sinne och ande. 

Åsas floweryoga har sin grund främst i klassisk hathayoga. Genom en mjuk lyhördhet för den inre rörelseglädjen får utövaren möjlighet att skapa utrymme för sitt inre att blomstra. Med hjälp av mjuka kroppsövningar, andning, röstövningar och avspänning fördjupas kontakten med en själv.

I resan ingår:
- Yoga varje dag
- Meditationer i stillhet och rörelse
- Svensk yogalärare/gruppledare
- Vegetarisk mat, helpension v1/halvpension v2, speciellt anpassad för den ayurvediska reningen
- Boende i dubbelrum i enkel palmhydda nära stranden 9 nätter och i litet eko-hus övriga 5 nätter
- Konsultation av indisk ayurvedaläkare och 7 dagars ayurvedabehandling
- Utflykt på havet, för att spana efter delfiner
- Workshop om ayurveda och självkännedom samt sharing i grupp  


Palmer-goa

Boende 

Första veckan spenderas i norra Goa, i en liten undangömd by vid havet, genomsyrad av lugn och ro. Du bor i dubbelrum i en enkel strandhydda med egen dusch och toalett. Väggarna är gjorda av flätade palmblad, och runt omkring dig hörs naturens ljud från hav och strand. 

Indien_goa_rum_fountain

Indien_goa_rum


De sista dagarna spenderar vi i södra Goa, där naturen är mer lummig och temperaturen lite varmare. Boendet är dubbelrum med egen dusch och toalett i ekologiska små hus, omgivna av lummig växtlighet i en parkliknande atmosfär. Vi bor mellan två stränder, den ena fem minuters avstånd, och den andra nås på en tiominuterspromenad genom en vacker liten by. 

 

Första veckan (ayurveda och yoga)

Här börjar vi vår resa med att ta hand om den fysiska kroppen. Vi rensar ut, balanserar och stärker vår energi. Åsa-med-på-strandenEn ayurvedaläkare inleder behandlingsveckan med en konsultation för var och en. Under sju dagar njuter vi av kroppsbehandlingar med ayurvediska oljor och lättsmält mat anpassad till behandlingen. Vissa kosttillskott ingår också för den som så önskar. Det blir mycket utrymme för vila, så att den ayurvediska behandlingen kan integreras, och även för att landningen i Indien ska bli så mjuk som möjligt. Denna 7-dagars behandling är ämnad som ett smakprov på ayurveda. Vid allvarliga åkommor behövs längre behandlingstid.

Ayurvedaprogrammet kombineras med Floweryoga, Örtersom är en mjuk form av Hathayoga med fokus på kontakt med det inre mer än på fysisk prestation. Åsa känner in vad som är lämpligt för gruppen i stunden, och syftet är en fördjupad kontakt med vår sanna natur, och möjligheten att blomma. Alla kan delta i denna yoga oavsett ålder och erfarenhet. 
Med ayurveda, Floweryoga, aktiv och stilla meditation och sharing i cirkelns kraft grundar vi oss under denna första vecka.

Preliminärt dagsprogram första veckan:
06.30 Meditation

07.00-08.30

Yoga

09.00

Frukost

10.00

Ayurvedabehandlingar 2 personer i taget under förmiddagen/egen tid

12.30

Lunch
Ayurvedabehandlingar 2 personer i taget/vila

16.00-18.00

Föreläsning/ workshop

18.30

Kvällsmat

20.00 Kvällssamling vissa kvällar

Andra veckan (yogafördjupning, bad och strand + mer ayurveda för den som vill)

Stärkta och utvilade reser vi söderut till en vacker plats med ekologiska små hus omgivna av lummig växtlighet. Här fördjupar vi oss ytterligare i yoga, meditation, sharing och naturupplevelser. goa2_big17-boatbeachflowerYoga är det äldsta systemet i världen för personlig utveckling som inbegriper kropp, sinne och själ.  Yogan fortsätter att vara mjuk, men nu två gånger per dag om ingen annan workshop eller utflykt står på programmet. Ayurveda-klinik finns också, om du önskar fler behandlingar. För den som önskar lite tuffare yoga, finns det möjlighet att delta i yogapass med indisk yogalärare till självkostnadspris. En båttur, för att titta efter delfiner står också på programmet. Alla aktiviteter är naturligtvis frivilliga. 

Förutom de planerade aktiviteterna finns tid för att vila, promenader och njutning vid havet. Kanske även lite shopping.

Preliminärt dagsprogram andra veckan:

06.30 Meditation

07.00-08.30

Yoga

09.00

Frukost

10.00

Föreläsning/egen tid

12.30

Lunch

13.30-16.00 Utflykt vissa dagar

16.00-17.30

Yoga och avspänning

18.30

Kvällsmat

20.00 Kvällssamling vissa kvällar


Ledare

Åsa Nyström

Åsa är yrkesutbildad hälsovägledare och internationellt certifierad yogalärare, örtterapeut samt ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har mångårig erfarenhet av att leda grupper, och har undervisat i yoga, Åsa mediterar på strandenhälsa och självkännedom under de senaste 13 åren. Under sina år som yogalärare har hon har visat att yoga är något som alla kan utöva, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Ända sen barndomen har den röda tråden i Åsas liv varit att vilja värna om vår jord och att leva i samklang med naturen. Hon brinner för att vägleda människor att komma tillbaka till sitt ursprung genom att slappna av, hitta njutningen och förstå sin uppgift i livet. Åsa kom till Indien första gången redan för 23 år sen. Hon har lett fler än tolv tidigare yogaresor till Indien. 

 

Se alla fakta på InShape Travel

Anmälan: Via vår researrangör: Boka din resa genom att fylla i formuläret hos InShape Travel eller ring InShape Travel på 0176-261560

Boka resan på InShape Travel

 


Mer information:
Undrar du över något mer är du varmt välkommen att ta kontakt! Mejla: info@smilingmountain.com, eller ring: Åsa Nyström, tel 0703-338211


[Bild: Glada deltagare efter 2 veckor i Indien] Tidigare resor 

Se bilder och läs om några av de tidigare resor med Åsa Nyström